Uyarı : Bu site en iyi Mozilla Firefox ve Google Chrome da görüntülenir!                 Warning : This web site is best viewed with Mozilla Firefox & Google Chrome

Gönderen Konu: Eğiticek birini arıyorum  (Okunma sayısı 177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı RottenApple

• Yeni üye
  • *
  • Teşekkür : 0
    • Profili Görüntüle
Eğiticek birini arıyorum
« : Kasım 27, 2011, 01:02:25 ÖS »
Merhaba arkadaslar,
Bu spora daha yeni basladım 2 gündür çalısıodm bugunde aksam saatlerinde çalısmaya cıkıcam. Fakat soyle bir durum var ben güzelbahçede oturuorm okulum biraz geç bittigi için hafta içi uzak yerlere gidebilme imkanım pek olmuyor. Hafta sonları beni eğiticek ( gerçekten bu sporu iyi bilen biri lütfen) biri varsa lütfen bana burdan ulasabilir mi?

Çevrimdışı pk.Emre

• Genel Moderator
  • Özel üye
  • Teşekkür : 10
  • Nasihatin yolu uzun, Örneğin yolu kısadır.
    • Profili Görüntüle
    • parkour & Freerunning
Ynt: Eğiticek birini arıyorum
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2012, 07:37:01 ÖS »
Evet Bu forum bu yüzden yapıldı bu sporu başka bir sporla destekleyerek yapmaya ne dersin örneğin ben capoeira ve kungfuya gittim ve hala capoeira yapıyorum bi yandanda parkour yapıyorum. Durumun kısıtlıysa trambolin imaknı falan bulursan yanlız başına çalışabilirsin. Arkadaşların olması bazen seni yavaşlatabilir ben istanbuldayım ve buluşmalara katılıyorum ama spor sırasında yaptığım bir sürü güzel hareket var ve buluşmalara gittiğimde o hareketleri yapamıyorum.
Parkour yapabilcek arkadaşların okul arkadaşların bile olabilir.
İllada arkadaş diyorsan Okul arkadaşlarına anlat ve bir yolunu bulup onları bu spora başlat. Eğer umduğun gibi olursa.Onlara yamakasi fliminden bahset izlemedilerse. B13 fliminden bahset ve bu sporu yaptığını hareketlerin müthiş olduğunu zaten flimlerdende görebilirler. Breakdanstan bin kat daha iyidir. Ve bu spor ciddi bir disiplindir.
Bilgi paylaştıkça çoğalir.

Videoları izle slow motion olanları özelikle seyret. Sonra bulduğun engelin üzerinde yapmaya çalış.
ilk başta kolay olanları yapmaya çalış akrobasiyide minder gibi birşeyde dene o yok falan diyorsan istanbuldaki bazı arkadaşlar evdeki yatak döşşeği kullanarak yapıyor bende küçükken öyle yapardım.
Biz okulda bu tip oyunlar oynardık (parkour) yapardık evlerimiz yakın olduğu için okuldan sonra her bir araya geldiğimizde bunları sıksık yapardık adının parkour olduğunu bilmiyorduk. 90 lı yıllarda ben 8-9 yaşılarındaydım.Bu spora merakın varsa aileni ikna edip jimnastik veya tekvando yada capoeirayı düzgün akrobasilerle çalıştıran bi hocadan ders alman yararlı olur. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yaşın büyükse akrobasi öğrenmekte acele et (düzgün şartlarda öğren) ben 25 yaşımdayım parkoura 21 yaşımda başladım ve back flipi 25 yaşımda trambolinde daha yeni çıkardım.Trambolinsiz yapamıyorum. Ama dert değil eninde sonunda yapıcam azmin elinden hiç bişey kurtulamaz.
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 07:42:49 ÖS Gönderen: pk.Emre »
Gmod - Pk.Emre
F.Book Profil

Çevrimdışı Tracer-B

• Yeni üye
  • *
  • Teşekkür : 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Eğiticek birini arıyorum
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2012, 08:15:56 ÖS »
biz her hafta parkour antrenmanlarına çıkıyoruz eğer facebooktan eklersen buluşmalar konusunda haberdar edebilirim seni. https://www.facebook.com/burak.bozoglan